Obowiązek informacyjny

 

1. Administratorem danych osobowych (ADO) przetwarzanych w ramach organizacji wydarzenia [TWOJE WYDARZENIE] jest [TWOJA FIRMA].

Dane kontaktowe:

  • Telefon: [TWÓJ TELEFON]
  • Adres e-mail: [TWÓJ EMAIL]

2. Dane osobowe przetwarzane będą w celu prawidłowej realizacji usług Organizatora za pomocą systemu Konfeo, polegających na:

  • Rejestracji na Wydarzenie utworzone przez ADO
  • Prawidłowej obsługi Wydarzenia, w tym przesyłania komunikatów dotyczących Wydarzenia w formie wiadomości e-mail

3. Podstawą prawną przetwarzania danych osobowych jest:

  • Prawidłowa realizacja umowy i usług oferowanych przez ADO za pomocą serwisu Konfeo
  • Dobrowolnie wyrażona zgoda w przypadku, jeżeli wyraziłeś zgodę na otrzymywanie newslettera

4. Podanie danych jest dobrowolne, jednak jeżeli ich nie podasz, nie będzie możliwa Twoja rejestracja na Wydarzenie organizowane przez ADO.

5. Dane osobowe będą przechowywane w serwisie Konfeo przez okres nie dłuższy niż wymagany dla realizacji celu, dla którego są przetwarzane, lub tak długo jak regulują to aktualne przepisy prawa, np. przepisy podatkowe do czasu upływu okresu przedawnienia zobowiązania podatkowego.

  • Jeżeli na przetwarzanie danych wymagana jest zgoda – do momentu cofnięcia zgody przez osobę, która ją wyraziła
  • Do momentu ich usunięcia przez Administratora danych osobowych z serwisu Konfeo

6. Jeżeli przetwarzamy dane na podstawie udzielonej zgody masz prawo do jej cofnięcia w dowolnym momencie bez podawania przyczyny. Cofnięcie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania przed jej cofnięciem. Zgoda może zostać cofnięta poprzez oświadczenie w wiadomości e-mail przesłane na adres: [TWÓJ EMAIL].

7. Odbiorcami danych będą:

  • Podmioty obsługujące monitorowanie poprawności działania systemu Konfeo:
    • New Relic, Inc. (188 Spear St, San Francisco, USA)
    • Rollbar, Inc. (51 Federal St, San Francisco, CA 94107, USA)
  • Podmioty obsługujące wysyłkę wiadomości e-mail:
    • Wildbit, LLC, marka Postmark (225 Chestnut St, Philadelphia, PA 19106, USA)
    • SendGrid, Inc. (1801 California Street, Denver, CO 80202, USA)
  • Dostawca usług hostingowych:
    • IQ PL Sp. z o.o. (ul. Geodetów 16, 80-298 Gdańsk, Polska)
  • Podmiot obsługujący archiwizację kopii zapasowej bazy danych:
    • Amazon Web Services, Inc. (410 Terry Avenue North, Seattle, WA 98109-5210, USA)
  • Podmioty monitorujące ruch internetowy:
    • Google LLC (1600 Amphitheatre Pkwy, Mountain View, CA 94043, USA)
  • Operatorzy płatności elektronicznych:
    • PayPal Pte. Ltd. (2211 North First Street, San Jose, California 95131, USA)
    • PayPro SA; marka Przelewy24 (ul. Kanclerska 15, 60-327 Poznań, Polska)
    • Dotpay Sp. z o.o. (ul. Wielicka 72, 30-552 Kraków, Polska)
    • Krajowy Integrator Płatności S.A.; marka Tpay (ul. Św. Marcin 73/6, 61-808 Poznań, Polska)

8. Na zasadach określonych przepisami o ochronie danych osobowych masz prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo do sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania oraz prawo do przenoszenia danych. Ponadto masz prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uznasz, że przetwarzanie danych osobowych narusza przepisy prawa.

9. W trosce o jak najwyższy standard i jakość oferowanych przez nas usług korzystamy z zewnętrznych podmiotów, również poza granicami EU/EOG. Dane osobowe mogą zostać przekazane do USA, które Komisja Europejska zatwierdziła jako zapewniające odpowiednią ochronę na podstawie decyzji Komisji Europejskiej nr C(2016) 4176 z 12 lipca 2016 r, tzw. Tarcza Prywatności UE-USA.

 

 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X